BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oranjes naar herdenkingsdienst prins Kardam

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Laurentien hebben maandagavond in Madrid de herdenkingsdienst bijgewoond voor prins Kardam, de oudste zoon van oud-koning Simeon II van Bulgarije.

Ook koning Felipe en koningin Letizia van Spanje waren aanwezig bij de rouwdienst.

Prins Kardam overleed al op 7 april op 52-jarige leeftijd nadat hij sinds 2008 in coma had gelegen. De prins, in 2007 nog te gast op Het Loo bij het feest voor de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander, stierf aan een longinfectie.

De prins raakte op 15 augustus 2008 samen met zijn vrouw Miriam betrokken bij een ernstig auto-ongeluk nabij zijn woonplaats Madrid. Hij liep onder meer ernstig hoofdletsel op, en is daar nooit meer van hersteld. Prins Kardam verbleef weliswaar tussen 2009 en 2010 een jaar thuis, en zou toen vorderingen hebben gemaakt, maar raakte andermaal in een coma waaruit hij niet meer is ontwaakt.

Zijn vrouw Miriam die bij het ongeluk minder zwaar gewond raakte, was in 2011 alleen bij het verjaardagsfeest van prinses Máxima.

Bron: ANP

Prins Kardam en echtgenote Miriam, juni 2002.
Foto: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook