BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven opent Biesbosch MuseumEiland

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent op vrijdagmiddag 26 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst het Biesbosch MuseumEiland.

Het Biesbosch MuseumEiland, dat vanaf zaterdag 27 juni open is voor publiek, viert zijn heropening met speciale rondleidingen door ervaren boswachters van Staatsbosbeheer en vaartochten door het gebied met de fluisterboten Whisper en Silence.

Het volledig vernieuwde en uitgebreide Biesbosch Museum beschikt na de opening over een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel. De vaste collectie wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd.

In zeven themapaviljoens wordt het verhaal van De Biesbosch verteld: van de ontstaansgeschiedenis van het zoetwatergetijdengebied tijdens de Sint-Elisabethsvloed in 1421 tot de huidige status als uitnodigend recreatiegebied.

Door de ontpoldering van de Noordwaard is het Biesbosch Museum op een eiland komen te liggen. Vanaf de afhellende groene daken, die het gebouw naadloos in het landschap doen inbedden, is een weids uitzicht over het natuurgebied de Biesbosch mogelijk.Bron: Biesbosch MuseumEiland

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook