BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip had kleine bruiloft ook goed gevonden

Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist hadden het niet erg gevonden als hun bruiloft zaterdag in kleine kring had plaatsgevonden. Dat zeggen ze in een uitgebreid televisie-interview dat vrijdagavond wordt uitgezonden.

Voor hun huwelijk wordt echter redelijk uitgepakt, met tientallen koninklijke gasten onder wie koningin Máxima en een rijtoer door Stockholm. "Vanzelfsprekend is het een hele grote dag", aldus Carl Philip in het vraaggesprek waarvan de Zweedse omroep een aantal fragmenten heeft vrijgegeven.

Volgens het dagblad Aftonbladet heeft de prins de trouwringen zelf ontworpen zoals hij eerder ook zijn aandeel leverde voor de verlovingsring. "Ik had een aantal ideeën daarover en die heb ik aan de juwelier verteld", aldus Carl Philip destijds. De krant gaat ervan uit dat de prins, die wel meer zaken heeft ontworpen, ook nu een inbreng heeft gehad.

Voor de bruidstaart is een beroep gedaan op het banketbakkersteam dat bij de Coupe du Monde de la Pâtisserie de zevende plaats veroverde: Mattias Ljungberg, Frida Leijon en Fredrik Borgskog. Alle drie blinken ze uit in hun vak en hebben ze bij competities eremetaal en onderscheidingen behaald.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: