BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles wil Roemeens platteland beschermen

Prins Charles heeft in Roemenië een stichting opgericht die het erfgoed van het platteland moet beschermen. De Prince of Wales Romania Foundation is volgens The Telegraph de eerste naar hem vernoemde stichting buiten Groot-Brittannië, het Gemenebest en de Verenigde Staten.

Prins Charles lanceerde de stichting deze week tijdens een bezoek aan zijn twee landgoederen in Transsylvanië, een historische regio die een groot deel van het noorden en westen van Roemenië beslaat. De keus viel op Roemenië omdat hij het land een warm hart toedraagt en vanwege verre familiebanden.

De stichting van de 66-jarige prins, al jaren een vurig pleitbezorger van duurzame landbouwmethoden, zal nauw gaan samenwerken met plattelandsgemeenschappen in Roemenië om mensen nieuwe vaardigheden en ambachten te leren die van pas moeten komen in de zoektocht naar een baan.

Een van de eerste projecten van de stichting is de restauratie van een gebouw van prins Charles in het dorpje Viscri, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Nadat het pand is opgeknapt, zal het gaan dienen als een soort buurthuis waar cursussen en trainingen worden aangeboden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook