BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins George steelt show tijdens parade

De kleine prins George heeft zaterdag van achter de ramen van Buckingham Palace de jaarlijkse Trooping the Colour Parade gevolgd. Zijn moeder Catherine had tijdens de parade haar eerste publieke optreden sinds de geboorte van prinses Charlotte.

Trooping the Colour is een jaarlijks terugkerend evenement ter ere van de verjaardag van de koningin. Zeker duizend soldaten doen mee aan de parade, die draait om militair materieel.

Prins George werd door zijn nanny Maria Teresa bij het raam gehouden. Het jongetje keek ondeugend en trok gekke gezichten. Door het raam kon hij zien hoe zijn overgrootmoeder koningin Elizabeth zwaaide naar het publiek vanuit haar koets, waar ook overgrootvader Philip in zat.

Hertogin Catherine zat in een open koets met prins Harry en hertogin Camilla. Prins William reed op een grijs paard, net als zijn vader Charles. Ook prins Andrew en zijn dochters Beatrice en Eugenie reden in een koets mee in de parade.

Bron: ANP

Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook