BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry bij aftrap Trophy Tour

De Britse prins Harry geeft op 10 juni het startsein van de Rugby World Trophy Tour. Dat is een reizend evenement in de aanloop naar het wereldkampioenschap rugby dat over ruim honderd dagen begint.

Net als bij het voetbal, wordt het wereldkampioenschap elke vier jaar gehouden. De vorige keer was het in Nieuw-Zeeland, waarbij het gastland kampioen werd. De laatste honderd dagen voor het WK vindt de Rugby World Trophy Tour plaats. Sportliefhebber Harry is aanwezig op de eerste dag van het evenement dat door onder meer Engeland, Ierland en Schotland reist, maakt Kensington Palace bekend via Twitter.

De Tour bestaat uit allerlei verschillende sportieve evenementen die te maken hebben met rugby. Op donderdag 11 juni is er bijvoorbeeld een sportdag op een Engelse middelbare school. Daar is de Webb Ellis Cup, de wereldbeker rugby, te zien. Dit jaar wordt het kampioenschap in Engeland gehouden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook