BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry geridderd door koningin Elizabeth

De Britse prins Harry is donderdag geridderd door zijn grootmoeder koningin Elizabeth. Harry is nu officieel Ridder Commandeur in de Koninklijke Orde van Victoria.

De zoon van prins Charles werd geridderd tijdens een besloten ceremonie in Buckingham Palace in Londen, zo maakte Kensington Palace bekend op Twitter. Harry kreeg de eer toegekend vanwege zijn uitstekende vertegenwoordiging van de koningin in het buitenland. Harry zou 'trots en blij' zijn met de eer, vertelt een bron aan de Britse krant The Telegraph. ''Het betekent heel veel voor hem.''

Het kruis is een persoonlijke gift van de koningin. Zij hoeft de reden voor de uitreiking niet bekend te maken, maar aangenomen wordt dat Harry het versiersel krijgt omdat hij net is teruggekeerd van een succesvol bezoek aan Nieuw-Zeeland. Eerder was hij ook al namens de koningin in het Caribische gebied en het Midden-Oosten.

De Koninklijke Orde van Victoria werd in 1896 opgericht door toenmalig koningin Victoria. Elke vier jaar komen de leden van de orde bijeen in St George Chapel in Windsor Castle.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: