BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry naar bijzondere herdenking Britse soldaten

Prins Harry heeft donderdag een bijzondere herdenking bijgewoond. De prins herdacht de Britse slachtoffers van Camp Bastion, een militaire basis in de Afghaanse provincie Helmand.

Tijdens de herdenking werd een plaquette onthuld met de 453 namen van alle soldaten die hun missie op Camp Bastion niet hebben overleefd. Het officiële Twitteraccount deelt verschillende foto's van de herdenking, zo ook van de plaquette.

Voor de prins had de herdenking een persoonlijk tintje, hij diende namelijk een tijdje op de belangrijkste Britse militaire basis in Afghanistan. De prins legde een krans tijdens de herdenking en hij hield een korte toespraak voor alle aanwezigen. "Iedere soldaat die zijn land dient, betaalt daar een zekere prijs voor. Voor de een is dit een periode weg van huis en voor de ander is dit veel meer dan dat", aldus de prins. "Iedereen die een geliefde op deze manier heeft verloren of een geliefde heeft zien veranderen, zal daar een andere emotie bij voelen. Voor de een is dit verdriet, woede, spijt of een andere zorg. Het zijn unieke gevoelens, net zo uniek als de namen op de plaquette."

Harry probeerde de aanwezigen ook te troosten in zijn speech. "Laten we troost vinden in de gedachte dat deze mannen en vrouwen van hun werk hielden, net als van hun land en van hun collega's."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: