BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent ‘Verborgen verhalen’ in Koninklijk Paleis Amsterdam

Prinses Beatrix opent donderdagmiddag 2 juli Verborgen Verhalen, ontdek de mythen van het Paleis in Koninklijk Paleis Amsterdam.

Deze zomer staat het paleis in het teken van verhalen uit de klassieke mythologie. De verhalen zijn terug te vinden in de schilderijen en beeldhouwwerken van beroemde kunstenaars die het Koninklijk Paleis in de zeventiende eeuw hebben gedecoreerd.  Centraal staat de ideeënwereld van de architect van het paleis, dat oorspronkelijk als stadhuis is gebouwd. Architect Jacob van Campen gebruikte beelden in marmer en verf als instrument om twee verhaallijnen over te brengen. Deze verhaallijnen gaan in op de verheerlijking van Amsterdam als machtscentrum van de wereld en de symboliek van het stadhuis als zetel van orde en gezag. Bezoekers kunnen deze ‘verborgen verhalen’ in de zomermaanden op verschillende manieren herontdekken.
 
Tijdens de opening wordt in aanwezigheid van prinses Beatrix een speciaal geschreven kindertheaterstuk ‘Het vertrek van Atlas’ opgevoerd. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar maken kans om deze voorstelling bij te wonen.
 
Verborgen verhalen is vanaf 3 juli tot en met 27 september 2015 te zien in Koninklijk Paleis Amsterdam.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook