BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Cristina verkoopt villa om borgkosten rechtszaak

De Spaanse prinses Cristina heeft haar villa in Barcelona verkocht om de borgkosten te kunnen betalen van de rechtszaak waarin zij en haar man verwikkeld zijn. Dat schrijft onder meer Sky News.

Cristina's man Iñaki Urdangarín wordt onder meer verdacht van fraude, belastingontduiking en het witwassen van geld. De prinses is volgens justitie tenminste bij een deel daarvan betrokken en moet ook terechtstaan.

De 50-jarige prinses heeft samen met haar man 2,4 miljoen euro betaald aan de rechtbank. Dat geld, afkomstig uit de verkoop van de villa in de chique wijk Pedralbes, is een deel van de borgsom, die voor Cristina is vastgesteld op 2,7 miljoen euro en voor haar man op 13,5 miljoen euro.

Eerder verzocht het echtpaar de rechtbank om het gedeeltelijk beslag op hun huis op te heffen zodat ze het konden verkopen om aan hun financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Dat verzoek werd ingewilligd op voorwaarde dat ze het geld meteen zouden overmaken aan de rechtbank.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: