BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse koning Felipe alsnog naar Frankrijk

De Spaanse koning Felipe brengt samen met zijn vrouw, koningin Letizia vanaf dinsdag een driedaags staatsbezoek aan Frankrijk.

Het bezoek zou oorspronkelijk eind maart plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de crash met de Airbus van Germanwings, die op 24 maart tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf in Frankrijk neerstortte. Dat ongeval kostte aan alle 150 inzittenden van het vliegtuig het leven.

Het is het eerste officiële bezoek dat koning Felipe zal afleggen sinds hij in juni 2014 de troon overnam van zijn vader Juan Carlos. Op het programma staat onder meer een bezoek samen met de Franse president François Hollande aan een expositie die in het Grand Palais in Parijs is gewijd aan de Spaanse schilder Diego Velázquez.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: