BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaanse koning proost met president Mexico

De Spaanse koning Felipe heeft tijdens een speciaal diner een toost uitgebracht met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. Dat gebeurde als afsluiter van de eerste dag van het staatsbezoek van koning Felipe en zijn vrouw Letizia aan Mexico. Het Spaanse koningspaar hief het glas met de president en zijn echtgenote Angelica.

Eerder op de dag ontving het Spaanse koningspaar uit handen van de burgemeester van Mexico-Stad de sleutel van de stad als onderdeel van de officiële welkomstceremonie. Daarna volgde een lunch in het presidentieel paleis.

Ook woonden koning Felipe en koningin Letizia een militaire ceremonie bij bij Campo Marte in Mexico-Stad. Het koningspaar legde een bloemenkrans bij een monument voor de heldenkinderen, zes jonge kadetten die zouden zijn omgekomen bij de verdediging van Chapultepec, een strategisch belangrijke heuvel en tegenwoordig een park, tijdens de Amerikaans-Mexicaanse oorlog (1846-1848). Zij werden voor Mexico onsterfelijk.

Voor dinsdag staat onder meer een ontmoeting met een deel van de Spaanse gemeenschap in het land op het programma.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: