BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Veel koninginnen bij huwelijk prins Carl Philip en Sofia

De officiële gastenlijst voor het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip dit weekeinde in Stockholm is nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt pas op het laatste moment. Maar de verschillende koningshuizen hebben zelf al laten weten wie naar de bruiloft gaan. Zo wordt Nederland vertegenwoordigd door koningin Máxima.

De RVD heeft nog laten weten dat koningin Máxima bij het huwelijk is vertegenwoordigd. Maar eerst opent zij zaterdag het nieuwe scoutinglandgoed van Zeewolde

Ook koningin Mathilde van België is van de partij. Zij gaat alleen omdat koning Filip het te druk heeft met de voorbereiding van zijn eerste staatsbezoek, eind deze maand aan China. "Het wordt een belangrijke, inhoudelijk sterke en intensieve reis”, vertelden zijn medewerkers aan Het Nieuwsblad. Filip zal in acht dagen vijf steden bezoeken.

Denemarken komt met een grote afvaardiging naar het buurland. Koningin Margrethe, peetttante van Carl Philip, gaat samen met het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en prins Joachim en prinses Marie. Vanuit Noorwegen komen koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit alsmede prinses Märtha Louise en haar echtgenoot Ari Behn.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: