BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Warm welkom president India in Zweden

De Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben zondag de president van India ontvangen op het vliegveld van Stockholm. Pranab Mukherjee is op staatsbezoek in Zweden.

Het staatsbezoek begon zondag en duurt tot en met dinsdag 2 juni. De president komt met een delegatie die bestaat uit vertegenwoordigers van de politiek en het bedrijfsleven. Op het programma staan gesprekken en ontmoetingen met Zweedse ministers, parlementariërs en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

De president van India is op uitnodiging van de Zweedse koning Carl XVI Gustaf in Zweden. Het staatsbezoek is bedoeld om de politieke, economische en culturele betrekkingen tussen Zweden en India op de lange termijn te versterken. De belangrijkste thema’s van het bezoek zijn innovatie en duurzame ontwikkeling.

De Zweedse koninklijke familie heeft de president van India zondag met een hartelijke welkomstceremonie begroet. Op zijn eerste dag van het staatsbezoek aan Zweden reed president Pranab Mukherjee met koning Carl XVI Gustaf in een open rijtuig door Stockholm.

Bij het Koninklijk Paleis inspecteerde de president van India en de Zweedse koning de erewacht. Binnen was er een ontvangst waarbij ook koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel, prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist aanwezig waren.

Het staatsbezoek van president Pranab Mukherjee aan Zweden duurt drie dagen. Het staatsbezoek is bedoeld om de politieke, economische en culturele betrekkingen tussen Zweden en India op de lange termijn te versterken. De belangrijkste thema’s van het bezoek zijn innovatie en duurzame ontwikkeling.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook