BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds koningspaar op kraamvisite bij Madeleine

Koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia zijn op kraamvisite geweest bij hun dochter prinses Madeleine. Zij beviel maandag in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm van een jongetje.

De Zweedse krant Aftonbladet filmde hoe het koningspaar arriveerde bij het ziekenhuis. Koningin Silvia vertelde journalisten dat ze 'dolgelukkig' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Kroonprinses Victoria heeft ook haar gelukswensen overgebracht, maar zij deed dat vanuit Letland. Victoria verblijft in de kuststad Jūrmala voor een milieucongres. Tegen een andere Zweedse krant, Expressen, zei ze zo snel mogelijk naar huis te komen.

Het Zweedse prinsje woog bij zijn geboorte 3080 gram. De baby, die 49 centimeter lang is, werd eerder geboren dan was uitgerekend. Verloskundige Anna Ståhl van het Danderyd-ziekenhuis liet maandag tijdens een persconferentie weten dat de 'natuurlijke' bevalling goed is verlopen.

Bron: ANP