BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koning Carl Gustaf neemt afscheid van Nederlandse ambassadeur

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft woensdag afscheid genomen van de Nederlandse ambassadeur Flip de Heer. Die vertrekt na drie jaar uit Stockholm en gaat met pensioen. De koning ontving de gezant in afscheidsaudiëntie in het Koninklijk Paleis.

Ook de ambassadeurs van Roemenië, Moldavië en Denemarken kwamen langs omdat hun aanstelling in Zweden erop zit. Carl Gustaf krijgt donderdag nog eens drie ambassadeurs op afscheidsbezoek.

De Heer, een sinoloog, was eerder ambassadeur in Peking en Tokio en secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij kreeg in de periode 1995-2000 bekendheid als algemeen secretaris van koningin Beatrix. In zijn tijd werd het hof aangesloten op het wereldwijde web.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook