BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koning maakt naam prinsje bekend

Koning Carl Gustaf van Zweden roept woensdag het kabinet bijeen om de titel en de volledige naam van zijn eerste kleinzoon bekend te maken. De ministerraad komt om 17.00 uur bijeen in het Koninklijk Paleis. Dat heeft het Zweedse hof dinsdag bekendgemaakt.

Donderdagochtend om 11.00 uur is er een dankdienst rond de geboorte, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel in het paleis. Deze dankdienst wordt bijgewoond door de directe familie, parlementariërs, de regering en medewerkers van het hof.

Prinses Madeleine beviel maandagmiddag van haar tweede kindje. Dochter Leonore werd geboren op 20 februari 2014. In Stockholm en vier andere Zweedse steden klonken dinsdagmiddag 21 saluutschoten ter ere van de geboorte van het prinsje.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: