BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse royals vieren feest

De Zweedse koning Carl Gustaf, koningin Silvia en hun familieleden vierden zaterdag de nationale feestdag van Zweden. Dat deden de royals in de plaatsen Orebro, Uppsala en Stockholm.

Ter ere van de nationale feestdag gaf het Zweedse hof weer een foto uit van prinses Estelle, de dochter van prinses Victoria en prins Daniël.

In de ochtend bracht het koningspaar een bezoek aan Orebro. Voor kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel en prins Carl Philip staat de dag ook in het teken van de nationale feestdag. Victoria en Daniel brachten een bezoek aan Uppsala en Carl Philip woonde de feestelijkheden bij het paleis bij.

Carl Gustaf en Silvia deden zaterdagavond ook nog het openluchtmuseum Skansen in Stockholm aan. Het feest werd vervolgens afgesloten met een receptie op het paleis in de Zweedse hoofdstad, zo valt te lezen op de website van het Zweedse hof. Daar waren de koning en koningin bij aanwezig zijn, net als kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist en prinses Madeleine.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: