BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deense koningin Margrethe en prins Henrik naar Groenland

De Deense koningin Margrethe en haar man prins Henrik beginnen woensdag aan hun reis naar Groenland. Voor een deel reizen ze met het vorstelijke jacht Dannebrog. Tot aan 22 juli doen ze diverse streken en plaatsen aan.

Tijdens de reis worden het noorden en het westen van land bezocht. Voor woensdag staat er een bezoekje aan Station Nord op de agenda, waar onder meer het Villum-onderzoekscentrum van de Aarhus Universiteit wordt bezocht. Margrethe en haar man krijgen een rondleiding en daarna verricht de koningin de opening van het vernieuwde centrum.

Station Nord is een militaire en wetenschappelijke nederzetting op een schiereiland 850 kilometer van de Noordpool. Het bestaat uit 35 gebouwen. Het onderzoekscentrum maakt deel uit van Station Nord.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: