BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Discussie over tweet Pieter van Vollenhoven

Pieter van Vollenhoven heeft maandag via Twitter zijn instemming betuigd met de herbenoeming van minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) als voorzitter van de Eurogroep, de EU-lidstaten die de euro als betaalmiddel hebben.

"De herbenoeming van de heer Dijsselbloem is een enorme erkenning voor zijn standvastig optreden! Waardevol dat de EU dit onderschrijft”, aldus Van Vollenhoven.

De reacties van mede-twitteraars waren niet meteen positief. "Ga je nou niet teveel met politiek bemoeien", vond een twitteraar, en kritiek was er ook op de gevolgen van het strikte Europese beleid ten aanzien van Griekenland. "Inderdaad erg standvastig, nog meer kids die uit vuilnisbakken eten, gaat het worden in Griekenland vrees ik”.

Een andere twitteraar meende dat Dijsselbloem allesbehalve standvastig was, hij noemde hem "draaikont eerste klas". "Ik denk niet dat de Griekse gepensioneerden of werkloze jongeren dit met u eens zijn”, stelde weer een ander.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: