BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Feestelijke opening Leontienhuis door koningin Máxima

Koningin Máxima heeft tijdens een feestelijke plechtigheid het Leontienhuis in Zevenhuizen geopend. De koningin ging tijdens de opening in gesprek met wat bezoekers van het huis. Ze poseerde onder anderen met Leontien Zijlaard-van Moorsel, de oprichtster van het huis.

De oud-wielrenster richtte in 2008 de Stichting Leontien Foundation op, waar het Leontienhuis bij hoort. Het is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Zowel individueel als in groepsverband wordt aandacht besteed aan het motiveren en ondersteunen van bezoekers. Er zijn gespreksgroepen, maar ook activiteiten als yoga en kookworkshops.

''De koningin toonde zich zeer betrokken en warm'', zegt Leontien. ''De koningin was oprecht geïnteresseerd in ons werk: wat een bijzondere en mooie vrouw."

Shownieuws sprak de koningin na afloop. "We hebben 10.000 meisjes en jongens die echt lijden aan anorexia en eetstoornissen. En er komen er elk jaar 1500 bij. Dus ik denk dat zo'n plek hartstikke nodig is. Ik ben heel blij dat ik het met eigen ogen heb kunnen zien'', zei Máxima.

Leontien kijkt terug op een 'hele bijzondere dag'. In een video van RTL Boulevard is te zien hoe ze Máxima overtuigt van haar aanpak. ''Je kunt niet genezen van een eetstoornis, maar hier in het huis zitten mensen die het bewijs zijn dat je vele malen sterker kunt terugkeren", vertelde de oud-wielrenster aan koningin Máxima.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: