BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Haakon ontvangt Ban Ki-moon

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft dinsdag een ontmoeting gehad met Ban Ki-moon. De secretaris van de Verenigde Naties sprak Haakon op de tweede dag van zijn driedaagse bezoek aan Noorwegen.

Ban Ki-moon nam dinsdag in Oslo deel aan de topconferentie over onderwijs en ontwikkeling. Haakon was ook bij de opening van de conferentie. In de loop van de ochtend ontmoetten de twee elkaar opnieuw op het Koninklijk Paleis, waar Ban Ki-moon op audiëntie ging bij de Noorse kroonprins.

In de middag reist Ban Ki-moon met minister van Buitenlandse Zaken Børge Brende naar Longyearbyen op het eiland Spitsbergen. Daar brengt hij woensdag onder meer een bezoek aan de Kongsfjord en de gletsjer om de effecten van de klimaatveranderingen in het Arctische gebied te aanschouwen. Ook bezoekt Ban Ki-moon Ny-Ålesund, het noordelijkst gelegen dorp ter wereld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: