BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jordaanse koningin Noor steunt akkoord met Iran

De Jordaanse koningin Noor ondersteunt de petitie die op sociale media circuleert om steun te betuigen aan de overeenkomst die Iran heeft gesloten over zijn atoomprogramma. De weduwe van koning Hoessein plaatste maandag op Twitter een foto van zichzelf.

Daarop is ze te zien met een papier met daarop de tekst dat ze het akkoord met Iran steunt omdat dat een kernwapenvrije wereld dichterbij brengt. "Ik steun de #IranDeal. Sluit je aan en vertel waarom jij de deal ook steunt", schrijft koningin Noor bij de foto.

De actie noemt de overeenkomst die Iran sloot met zes grote mogendheden, een 'belangrijke zege' op de weg naar eliminatie van kernwapens. Het akkoord wordt bestempeld als goed voorbeeld van wat met harde onderhandelingen en internationale druk kan worden bereikt. Met het ondertekenen van de online petitie kan iedereen in de wereld politieke leiders laten weten dat de overeenkomst wordt gesteund.

Volgens de Amerikaanse president heeft Iran in het akkoord toegezegd 98 procent van zijn bestaande voorraad verrijkt uranium, het belangrijkste ingrediënt voor een kernbom, van de hand te doen. In ruil voor de deal heft de internationale gemeenschap de sancties tegen Iran op. De VN Veiligheidsraad heeft daarmee maandag ingestemd.

Bekijk hier de foto

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: