BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe ontvangt president van Peru

De Spaanse koning Felipe VI en zijn vrouw Letizia hebben dinsdag en woensdag de Peruaanse president Ollanta Humala ontvangen. De president bracht een tweedaags bezoek aan Spanje.

Humala kreeg dinsdagavond een diner aangeboden in het paleis. Daarbij hield Felipe een toespraak waarin hij de economische groei van Peru prees. Ook stond hij stil bij de aandacht die de Peruaanse regering geeft aan onderwijs en hulp aan de minst bedeelden.

Humala had onder meer een ontmoeting met de Spaanse minister-president Mariano Rajoy, zo meldt het Peruaanse persbureau Andina. Het bezoek van de president was bedoeld om de band tussen Spanje en Peru te versterken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: