BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning fietst mee met Drentse Fiets4Daagse

Koning Willem-Alexander laat zich op dinsdagochtend 7 juli van zijn sportieve kant zien. Hij fietst dan een deel van de eerste dag van de 50e editie van de Drentse Fiets4Daagse, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

De koning vertrekt vanaf de startplaats De Bonte Wever in Assen. Jaarlijks doen zo'n 15.000 mensen mee aan het fietsevenement. Maandagavond 6 juli is er een feestelijke jubileumopening voor alle deelnemers.

Met zijn komst naar het jubileum van de Fiets4Daagse zet koning Willem-Alexander een familietraditie voort. Koningin Juliana woonde in 1975 de tiende editie bij van de Fiets4Daagse en prins Claus was in 1990 deelnemer vanwege het 25-jarig jubileum.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook