BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth herdenkt Slag om Engeland

Koningin Elizabeth, prins Philip en prins William hebben vrijdag stilgestaan bij de Slag om Engeland. Dat deden de royals samen met nog een aantal familieleden door vanaf het balkon van Buckingham Palace te kijken naar een vliegshow met oude vliegtuigen.

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat de Slag om Engeland plaatsvond. Dit was een luchtoorlog tussen de Duitse Luftwaffe en de Britse Royal Air Force (RAF) tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast de leden van het koninklijk huis waren ook duizenden toeschouwers naar het paleis gekomen om de vliegshow te zien. Volgens de Britse krant The Telegraph stond er voor prins Philip en zijn kleinzoon prins William ook nog een receptie en een lunch op het programma. Tijdens deze bijeenkomst vond er een ontmoeting plaats met zes piloten die tijdens de Slag om Engeland vlogen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: