BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth leidt herdenking Tunesië

Koningin Elizabeth is Groot-Brittannië vrijdag voorgegaan in een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslag in Tunesië, precies een week geleden.

De Britse vorstin deed dat tijdens een bezoek aan de universiteit van Strathclyde in Glasgow. Daar stonden ook buiten op straat duizenden mensen stil bij de dood van 38 toeristen, onder wie dertig Britten.

In de Tunesische badplaats Sousse kwamen autoriteiten en toeristen bijeen op het strand waar het drama plaatsvond. Toeristen stonden in de branding bij de herdenking.

Overal in Groot-Brittannië werd gehoor gegeven aan de oproep een minuut stilte in acht te nemen. Op Wimbledon werden de wedstrijden rond het middaguur stilgelegd en op de heuvel bij het tenniscomplex stonden velen in stilte bijeen. Bij het Britse hoofdkwartier van reisorganisatie TUI in Crawley stond het eveneens zwart van de mensen.

De vlag op de regeringsgebouwen hingen halfstok.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: