BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij opening vernieuwd Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 22 september in Amsterdam de opening bij van het vernieuwde Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Het museum heeft een nieuw entreegebouw en de restauratie en herinrichting van het 17e-eeuwse huis met de verborgen zolderkerk is afgerond.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, opgericht  in 1888, is een 17e-eeuws grachtenhuis waarin een woonhuis en een complete kerk zijn ondergebracht. Deze verborgen kerk 'op zolder' ontstond in de tijd na de Reformatie, toen rooms-katholieke gelovigen geen openbare kerkdiensten mochten houden. Het huis is teruggebracht tot zijn kern: een 17e-eeuws huis waar mensen woonden, werkten en hun geloof beleden.
 
Het nieuwe pand en het historische huis zijn via een ondergrondse passage met elkaar verbonden. De nieuwbouw heeft een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte voor onderwijsprogramma’s over actuele thema’s als religieuze diversiteit en tolerantie.
 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: