BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij openingsavond concertgebouworkest

Koningin Máxima is 10 september bij de feestelijke opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest, de zogenoemde RCO Opening Night. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag weten. De koningin is beschermvrouwe van het orkest.

RCO Opening Night wordt een jaarlijks terugkerend concert om de start van het nieuwe seizoen in te luiden. Het eerste concert staat onder leiding van toekomstig chef-dirigent Daniele Gatti. Cellist Yo-Yo Ma is gastsolist.

Tijdens het concert soleert Yo-Yo Ma in het Eerste celloconcert van Sjostakovitsj. Daniele Gatti leidt het orkest in twee suites uit het Russische balletrepertoire: De notenkraker van Tsjaikovski en De vuurvogel van Stravinsky.

Bron: ANP/RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: