BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima draagt meer outfits van Nederlandse bodem

Koningin Máxima is in de afgelopen tijd meer Nederlands design gaan dragen. Waar ze voorheen bij uitzondering een japon van Jan Taminiau koos, heeft ze zich de laatste maanden ook in creaties van Mattijs van Bergen, Claes Iversen en confectie van LaDress vertoond. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vorsten deed voor de nieuwe modespecial van het tijdschrift.

Ook kleding van de zussen Truus en Riet Spijkers hangt in de koninklijke garderobekast. Van vijfentwintig maanden, vanaf het moment dat Willem-Alexander koning werd tot aan juni 2015, werd tot in detail uitgeplozen van welk merk de vorstins outfits zijn, met welke accessoires ze die combineert en ook hoe ze haar haar draagt. Het kapsel van de koningin blijkt steeds vaker te worden opgestoken, maar ze verkiest in ruim de helft van de gevallen voor een gemakkelijke coupe met de haren los.

Modehuis Natan blijkt nog altijd favoriet. "Dat Máxima in ruim 70 procent van de gevallen in Natan verschijnt, is niet verwonderlijk", vertelt hoofdredacteur Justine Marcella. Koningin Máxima lijkt daarbij voor gemak te gaan. "Ontwerper Edouard Vermeulen geeft onze koningin voor elke gelegenheid een verschillende look. Met bijpassende schoenen, sieraden en hoeden vertrekt ze uit de winkel. Ik kan geen Nederlandse ontwerper bedenken die dat ook kan, en dat alles voor een vrij schappelijke prijs."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: