BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima sluit bezoek aan Filipijnen af

Koningin Máxima heeft woensdagavond haar driedaagse VN-werkbezoek aan de Filipijnen afgesloten.

Ze heeft tegen de gouverneur van de Centrale Bank, Amando Tetangco Jr., gezegd dat ze de vorderingen van de Filipijnen op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten voor de burgers nauwgezet in de gaten zal houden. Ook hield ze de mogelijkheid van een vervolgbezoek open.

"We hebben veel te winnen", zei de gouverneur. Zo heeft nu twee derde van de Filipijnen geen bankrekening en is er in een derde van de gemeenten helemaal geen bank. Mobiel bankieren kan helpen om dat probleem snel op te lossen, aldus Máxima. Zij hield een toespraak waarin ze de Filipijnen prees voor de voortrekkersrol bij het nemen van maatregelen om de toegang tot financiële diensten mogelijk te maken.

De koningin bezocht het Zuid-Oost Aziatische land in haar functie van speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor 'inclusieve financiering'.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: