BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kritiek op werk van prins Harry in Namibië

Een lid van de Namibische regering heeft kritiek geleverd op het werk van de Britse prins Harry als natuurbeschermer in Afrika. Harry brengt drie maanden door in Zuid-Afrika, Botswana, Tanzania en Namibië.

In dat laatste land helpt hij dezer dagen bij het beschermen van neushoorns tegen stropers. Maar Pohamba Shifeta, de Namibische minister van milieu en toerisme, is bang dat het op een publiciteitsstunt uitdraait. Volgens The Daily Express noemt hij Harry een 'rijke westerling' wiens inspanningen 'niets zullen uithalen'.

Bovendien is de jacht op neushoorns en olifanten volgens Shifeta 'volkomen legaal'. Ook de hoofdredacteur van de krant The Namibian is kritisch op prins Harry. ,,Waarom zouden we ons druk moeten maken over hem als er hier zo veel mensen onder de armoedegrens leven?", zei Wonder Gochu.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: