BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon naar Noors filmfestival

Kroonprins Haakon gaat deze zomer naar de opening van het filmfestival in het Noorse Haugesund. De troonopvolger is er al zes keer eerder geweest, maar bezocht het filmfestival in 2009 voor het laatst. Het Noorse hof kondigde vrijdag aan dat hij dit jaar weer van de partij is.

Kroonprins Haakon is bij de wereldpremière van de rampenfilm The Wave (Bølgen) waarmee de 43e editie van het filmfestival zondag 16 augustus opent. De spektakelfilm is een van de grootse producties uit de Noorse filmgeschiedenis. De bekende Noorse acteurs Kristoffer Joner and Ane Dahl Torp spelen de hoofdrollen in de film die gaat over een verwoestende vloedgolf in de Geirangerfjord.

Haakon woont op maandag 17 augustus de première bij van de documentaire Rebels (Pøbler), een productie die mede tot stand kwam door een bijdrage van het fonds van het kroonprinselijk paar.

De zoon van koning Harald krijgt de gelegenheid nog meer films te zien, maar volgens het Noorse hof is nog niet duidelijk welke hij kiest. Het filmfestival in Haugesund duurt tot en met 21 augustus.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook