BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Libiërs moeten prins Laurent betalen

Eindelijk eens goed nieuws voor de Belgische prins Laurent. De veel geplaagde prins kreeg van de rechtbank in Brussel gelijk in een lang slepende zaak van zijn vereniging zonder winstoogmerk (vzw) Global Sustainable Development Trust (GSDT).

Laurent had met de Libiërs afgesproken om enkele woestijngebieden te herbebossen. Ze zouden bomen planten rond de steden Tripoli, Benghazi en Al Baida. In 2008 sloot GSDT daarvoor een contract af en begon met de benodigde voorbereidingen. De Libiërs maakten twee jaar later echter een einde aan de overeenkomst, waardoor GSDT met schulden en onbetaalde rekeningen bleef zitten.

De vzw stapte naar de rechter en eiste 38 miljoen schadevergoeding. Die claim werd toegewezen, waarna de Libiërs in beroep gingen die nu opnieuw zijn veroordeeld om te betalen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: