BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noorse prins Haakon viert 42e verjaardag

Kroonprins Haakon van Noorwegen viert deze maandag zijn 42e verjaardag. Het Noorse koninklijk huis wijdt er op Facebook een berichtje aan.

In het bericht wordt gemeld dat Haakon en zijn vrouw Mette-Marit aanwezig zijn bij de festiviteiten rond Olsokdagene, een festival dat van 22 tot en met 29 juli wordt gehouden. Het vindt plaats in Stiklestad, de plaats waar de Noorse koning Olav in 1030 sneuvelde op 29 juli. De koning werd later heilig verklaard en zijn sterfdag is een nationale feestdag, Olsok.

Haakon is op 24 juli op het festival aanwezig bij het toneelstuk over de heilige Olav, waar 850 mensen aan meewerken. Het wordt al zestig jaar opgevoerd en er werken zowel professionale als amateuracteurs aan mee. De kroonprins verzorgt de opening.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: