BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry: Invictus Games 2016 in Orlando

Prins Harry heeft in een speciale videoboodschap aangekondigd dat de Invictus Games volgend jaar in de Amerikaanse stad Orlando plaatsvinden. Kensington Palace bracht de videoboodschap van de Britse prins naar buiten via de officiële kanalen.

De Invictus Games werden in september 2014 voor het eerst gehouden in Londen. Aan de spelen nemen gewond geraakte militairen deel. Zij beoefenen een reeks verschillende sporten.

De prins is de initiatiefnemer. Hij deed vorig jaar zelf mee aan rolstoelrugby. Hij zegt dat het altijd al zijn droom was om een terugkerend evenement van de Invictus Games te maken. "Doordat ik ben blijven werken met gewond geraakte militairen zie ik de kracht van de verhalen van die soldaten, die een inspiratie kunnen zijn voor anderen."

De spelen worden tussen 8 en 12 mei 2016 in Orlando gehouden. "Ik twijfel er niet aan dat de Verenigde Staten de lat nog hoger leggen dan we in Londen hebben gedaan en een geweldige show neerzet."

Michelle Obama

First Lady Michelle Obama kijkt uit naar de Invictus Games. De spelen, die een initiatief zijn van de Britse prins Harry, vinden volgend jaar plaats in de Amerikaanse stad Orlando.

"We vinden het geweldig om de Invictus Games volgend jaar in de lente welkom te heten in Orlando", aldus Michelle Obama via Twitter. Kensington Palace, de residentie van prins Harry, zijn broer en diens vrouw, reageert via het sociale netwerk op de tweet. "Heel erg bedankt voor jullie steun. We kunnen niet wachten om te zien wat voor geweldig evenement Amerika ervan zal maken."

Bekijk hier de video

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: