BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry maakt vuist tegen stropers

Zijn ervaringen als helikopterpiloot komen prins Harry in Namibië goed van pas. Hij vliegt tegenwoordig met een helikopter over het nationale park in Namibië om daar neushoorns te beschermen tegen stropers.

Daily Mail beschrijft de huidige werkzaamheden van prins Harry. Als er vanuit de heli een neushoorn wordt gespot, wordt het dier verdoofd en wordt er bloed voor DNA afgenomen. Ook verwijdert het team op bedreven wijze een stuk hoorn zonder schade aan het vitale weefsel aan te richten.

De hoorn groeit heel langzaam weer aan, maar door de afwezigheid van de trofee, is het dier voor stropers niet meer interessant om te doden. Een natuurbeschermer vertelt: ''Prins Harry is enorm betrokken om de zwarte neushoorns te beschermen. Hij is hier gekomen in een tijd dat Namibië te maken heeft met een toename van stroperij, hij draagt zijn steentje bij."

In de Afrikaanse rimboe is het overdag meer dan 30 graden en duikt de temperatuur 's nachts onder het vriespunt. Harry slaapt met dierenartsen en parkwachters in daktenten op voertuigen die in een cirkel rondom het kampvuur geparkeerd staan om schorpioenen, slangen en grotere dieren uit de buurt te houden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: