BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Joachim miste zoons na scheiding

Prins Joachim, de tweede zoon van koningin Margrethe van Denemarken, heeft een openhartig interview gegeven aan het Deense mannenblad Euroman. Daarin praat hij onder meer over wat het vaderschap voor hem betekent en hoe het was om na zijn scheiding in 2005 opeens zijn oudste kinderen nog maar de helft van de tijd te zien.

Dat laatste was erg moeilijk, aldus Joachim (46). Het was daarom belangrijk om de wel beschikbare tijd een goede invulling te geven zonder zijn zoons te verwennen. "Het gaat goed. We hebben het goed samen”, zei de prins over de prinsen Nikolai (15) en Felix (13).

Joachim huwde in 1995 met de uit Hong Kong afkomstige Alexandra Manley. Het paar kreeg twee kinderen en maakte in 2004 bekend uit elkaar te gaan. Een jaar later volgde de scheiding waarbij Alexandra de zorg voor de prinsjes kreeg toegewezen. Joachim bleef wonen in Zuid-Denemarken, terwijl zijn ex naar Kopenhagen verhuisde.

Nieuw geluk

Alexandra hertrouwde in 2007 met de fotograaf Martin Jørgensen en Joachim vond in 2008 nieuw geluk. Bij zijn tweede vrouw prinses Marie kreeg hij opnieuw twee kinderen, prins Henrik (6) en prinses Athena (3). "Mijn jongste twee hebben nu de leeftijd die Nikolai en Felix hadden ten tijde van de scheiding. Het is een prachtige leeftijd, die ik nu wel dagelijks meemaak.”

Joachim vertelde dat hij zijn oudste zoons meeneemt op wintersportvakantie. Ze rijden dan met de auto vanuit Denemarken naar Zwitserland. "Dan hebben we veertien, vijftien uur samen en kunnen we voluit praten."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: