BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William begint met nieuwe baan

Prins William begint maandag aan zijn nieuwe baan als piloot op de traumahelikopter van de East Anglian Air Ambulance (EAAA). Hij volgde begin dit jaar al een training voor zijn nieuwe job, maar nam in april onbetaald verlof voor koninklijke verplichtingen en om tijd door te brengen met zijn gezin.

Prins William gaat fulltime aan de slag bij de organisatie. Hij is gestationeerd op Cambridge Airport. William werkt daar volgens Kensington Palace samen met artsen en verpleegkundigen in de graafschappen Bedfordshire, Cambridgeshire, Norfolk en Suffolk. Volgens Daily Mail is hij onderdeel van een zeskoppig team, werkt hij zowel dag- als nachtdiensten en kan het voorkomen dat hij ook op feestdagen moet werken.

In een interview op de website van de BBC zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe baan. De prins, die in april een uitgebreide pilotentraining afrondde, omschrijft zijn werk als uniek en complex. Ook zei hij zich zenuwachtig te voelen voor zijn eerste werkdag, die al om 7.00 uur begon. ''Het is mijn eerste dag en ik voel me nerveus. Het is een natte dag vandaag in Cambridge, maar ik heb echt zin om te beginnen."

Zijn shift als co-piloot duurt 9,5 uur. Prins William werkt vier dagen achtereen en heeft daarna vier dagen vrij. Als het nodig is, kan hij zijn werk combineren met koninklijke taken. "Natuurlijk komt er een punt dat er meer druk op me komt te liggen en ik meer verantwoordelijkheden krijg, maar voorlopig kan ik beide banen en mijn taak thuis als vader van een jong gezin combineren door te jongleren. Ik geniet ervan."

De Britse prins stopte in 2013 als Search & Rescue Pilot bij de Royal Air Force (RAF), waarvoor hij deelnam aan meer dan 150 reddingsoperaties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: