BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinsen William en Harry en Catherine blij met Chris Froome

Prins William, zijn vrouw Catherine en prins Harry hebben via Twitter laten weten dat ze blij zijn dat wielrenner Chris Froome ambassadeur wordt van United for Wildlife en dat hij vrijdag een statement maakte met zijn fiets. United for Wildlife is de organisatie van de drie royals, die zich inzet tegen illegale stroperij van wilde dieren.

Op het frame van de fiets van de Tour de France-rijder stond vrijdag een neushoorn met zijn tanden ontbloot. Op zijn website zegt de Britse Froome, die in Kenia en Zuid-Afrika is opgegroeid, dat hij leefde met neushoorns, olifanten en andere wilde dieren. Met zijn fiets wil hij mensen ervan bewust maken dat veel dieren worden gestroopt waardoor ze met uitsterven worden bedreigd.

Bron: ANP