BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij dansvoorstelling Free To Move tegen spierziekten

Prinses Beatrix woont donderdagavond 3 september 2015 de dansvoorstelling Free To Move bij in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Free To Move is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich inzet voor de strijd tegen spierziekten.

Aan de voorstelling werken dansgezelschappen, waaronder het Nederlands Dans Theater en Introdans, en dansers belangeloos mee. De opbrengst van de avond is voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt  naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten. Na de voorstelling spreekt prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met jonge mensen met een spierziekte.  Ook ontmoet zij enkele dansers.
 
Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Bron: RVD
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: