BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent expo Van Gogh samen met Noorse koningin Sonja

Prinses Beatrix en de Noorse koningin Sonja openen op 23 september de tentoonstelling Munch: Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

Het is voor het eerst dat werken van Vincent van Gogh en Edvard Munch in Nederland samen in een tentoonstelling te zien zijn. De expositie bevat meer dan honderd kunstwerken, waaronder topstukken en werken die bijna nooit worden uitgeleend. Onderdeel van 'Munch: Van Gogh' is onder meer het bekende schilderij De schreeuw van Munch. Eerder was de tentoonstelling te zien in het Munch Museum in Oslo, destijds ook geopend door prinses Beatrix en koningin Sonja.

De overzichtstentoonstelling is de eerste in de nieuwe vleugel van het verbouwde Van Gogh Museum.

Munch : Van Gogh is van 25 september tot en met 17 januari te bezoeken.

Bron: ANP/RVD