BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel trots op 500 leden Girls Not Brides

Prinses Mabel heeft donderdag met veel enthousiasme bekendgemaakt dat 'haar' organisatie 'Girls Not Brides' inmiddels 500 aangesloten leden heeft in 75 landen. De in Londen wonende en werkende weduwe van prins Friso deed dat via een boodschap op Twitter.

'Trots', schreef Mabel, om haar volgers vervolgens op te roepen te kijken wat 'we samen hebben bereikt'. Dat kijken kan via een bijgeplaatste infografiek, die ook terug te vinden is op de website van Girls Not Brides, de wereldwijde actie tegen kindbruiden en kinderhuwelijken die vier jaar geleden mede door Mabel werd gelanceerd.

Girls Not Brides is een platform voor de 500 deelnemende organisaties, een 'global partnership' zoals het zelf zegt. In korte tijd is al veel bereikt en is er wereldwijd veel meer aandacht voor een onderwerp dat nog niet zo lang geleden in veel landen en maatschappijen taboe was.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook