BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet opent ‘Maritiem ’s-Hertogenbosch’

Prinses Margriet opent vrijdag 18 september de 20e editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch. Het maritiem-historische binnenvaartevenement vindt een keer in de twee jaar plaats. Van 18 tot en met 20 september 2015 staat de stad in het teken van de scheepsvaart.

Tijdens het evenement is een grote collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen variërend van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot kruisers en roeiboten. Daarnaast zijn er festiviteiten in de binnenstad waaronder concerten, maritieme demonstraties, theateroptredens en exposities.

De prinses zal naast ontmoetingen met bestuurders, medewerkers en enkele deelnemers een wandeling maken langs de historische schepen in de binnenhaven waarna zij het openingssignaal zal geven voor Maritiem 2015. Ook woont de Prinses het openingsconcert bij door het Orkest van Koninklijke Luchtmacht.

Prinses Margriet opende ‘Maritiem’ al eerder in 1977 in aanwezigheid van koningin Juliana, toen nog met een beperkt aantal historische schepen en met een tocht van Willemstad naar ’s-Hertogenbosch.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: