BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Recordbedrag voor ondergoed koningin Victoria

Een katoenen onderbroek die is gedragen door de Britse koningin Victoria is op een veiling verkocht voor een recordbedrag van 12.090 Britse pond, omgerekend 16.816 euro. De nieuwe eigenaar is een Engelse verzamelaar, die ook voor 7650 euro aan replica's kocht van de Britse kroonjuwelen.

De onderbroek is een ouderwets model met lange pijpjes. In de tailleband staat het monogram van Victoria - VR - geborduurd. De vorstin droeg het kledingstuk aan het einde van haar leven, rond 1890. Ze had toen een fors postuur; met een tailleband van 114 centimeter is het een grote maat onderbroek. Veilingmeester Richard Edmonds vertelde dat het ondergoed in uitstekende staat verkeert, het werd bewaard tussen tissues in een kamer met een constante temperatuur.

Vorig jaar werd volgens Daily Mail ook een onderbroek van Victoria geveild. Die bracht toen 6200 Britse pond op, omgerekend 7650 euro.

Koningin Victoria regeerde Engeland van 1839 tot aan haar dood in 1901.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: