BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Rustige eerste werkdag voor prins William

Prins William heeft op zijn eerste werkdag als co-piloot van de traumahelikopter van de East Anglian Air Ambulance (EAAA) maar één keer het luchtruim hoeven kiezen. Dat melden de BBC en Cambridge News.

De prins en zijn medische collega's werden gevraagd assistentie te verlenen na een auto-ongeluk bij St Albans, maar onderweg naar de plaats van het ongeval werd hun missie weer afgeblazen. Volgens de BBC vanwege slecht weer, maar volgens Cambridge News had de gewonde bij het ongeluk wellicht geen hulp van het traumateam nodig. De woordvoerder van EAAA wist het ook niet precies, aldus de nieuwssite.

Verder was het voor William een dag gevuld met routineklussen, zo meldt de BBC. Zijn shift als co-piloot duurt 9,5 uur. Williams werkt vier dagen achtereen en heeft daarna vier dagen vrij. Als het nodig is, kan hij zijn werk combineren met koninklijke taken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: