BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische prinses Astrid wil meer taken

Prinses Astrid wil meer omhanden hebben. Ze voelt zich door de werkverdeling sinds het aantreden van haar broer Filip als koning gekortwiekt. Ze wil graag vaker werken en zegt tegen intimi dat ze zich 'een beetje depressief' voelt. Dat meldt dinsdag het Vlaamse weekblad Story op basis van bronnen dichtbij de prinses.

Onder haar vader koning Albert kreeg Astrid meer taken toebedeeld dan nu onder haar broer Filip, die het liefst zoveel mogelijk zelf doet of overlaat aan zijn echtgenote koningin Mathilde. Prinses Astrid mag weliswaar de handelsmissies leiden die België en de afzonderlijke landsdelen in het buitenland moeten promoten, maar de koning heeft daar bij het recente staatsbezoek aan China ook een deel van teruggenomen door zelf een economische missie mee te nemen.

Volgens Story knelt de beperkte werklast dubbel omdat inmiddels vier van haar vijf kinderen de deur uit zijn en echtgenoot prins Lorenz door de week werkt in Basel, waardoor prinses Astrid (53) alleen thuis zit met een soort 'lege nest syndroom'.

De onderlinge verhoudingen in de Belgische koninklijke familie zijn ook niet optimaal, waarbij prinses Astrid anders dan haar broers koning Filip en prins Laurent veel dichterbij haar ouders koning Albert en koningin Paola staat en ook nog zeer regelmatig contact met hen heeft. Koning Filip had graag gezien dat zijn vader het knagende probleem Delphine Boël had opgelost, de buitenechtelijke dochter die zijn vader niet wil erkennen en van wie hij nu zelfs overtuigd is dat zij zijn dochter niet is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: