BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse royals waarschuwen paparazzi

De Britse koninklijke familie heeft vrijdag paparazzi gewaarschuwd niet steeds gevaarlijker capriolen uit te halen in hun pogingen om de tweejarige prins George te fotograferen.

Fotografen volgen George en zijn oppas door parken in Londen en rijden achter auto's aan die uit de koninklijke verblijven komen. De politie trof een fotograaf aan in een geblindeerde auto bij een speeltuin waar het prinsje wel eens speelt, verklaarde Kensington Palace. "De tactieken die worden gebruikt zijn steeds gevaarlijker."

Het prinselijk paar wil dat hun kinderen in het openbaar kunnen spelen zonder gefotografeerd te worden. "Het overgrote deel van de media in de wereld en alle Britse media hebben geweigerd de markt voor dergelijke foto's te voeden."

William is vastbesloten zijn gezin tegen opdringerige paparazzi te beschermen. De zaak ligt extra gevoelig bij hem, omdat zijn moeder prinses Diana in 1997 om het leven kwam na een wilde achtervolging door persfotografen in Parijs.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: