BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Eerste solo-optreden van prinses Sofia

Prinses Sofia debuteerde woensdag als prinses van Zweden bij de uitreiking van diploma's van de door haar zelf opgerichte stichting Project Playgrond en het project 'Lugna Gatan'. In het Fryhus in Stockholm had ze haar eerste zelfstandige optreden sinds haar huwelijk met prins Carl Philip in juni.

Project Playground helpt kinderen in townships in Zuid-Afrika aan een veilige speel- en leeromgeving. 'Lugna Gatan' doet sinds 1995 iets soortgelijks, maar dan in Zweden zelf. De Zweden helpen inmiddels met hun kennis en ervaring ook in de achterstandsgemeenschappen in Zuid-Afrika, waar de nood en het gevaar vele malen groter zijn.

Prinses Sofia gaat volgende week voor het eerst officieel op stap met haar echtgenoot. Samen bezoeken ze dan twee dagen Värmland. Het paar is 'hertog en hertogin van Värmland', het is derhalve een kennismakingsbezoek aan de streek waar Carl Philip en Sofia hun titel aan ontlenen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: