BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde in oktober naar Polen

Koning Filip en koningin Mathilde gaan van 13 tot 15 oktober op staatsbezoek naar Polen. Dat heeft het Belgische hof bekendgemaakt.

Dat het koningspaar naar Polen zou gaan was eerder al aangekondigd, maar de precieze data waren nog niet bekend. Ze bezoeken de hoofdstad Warschau.

Het is het eerste staatsbezoek van koning Filip aan een Europees land en pas het tweede staatsbezoek sinds zijn troonsbestijging in juli 2013. Eerder dit jaar bezochten Filip en Mathilde, vergezeld door een enorme handelsdelegatie, de volksrepubliek China.

Koning Willem-Alexander koos Polen vorig jaar als bestemming voor zijn allereerste staatsbezoek terwijl China voor dit najaar op het programma staat. Koning Filip gaat volgend jaar naar Japan, waar Willem-Alexander afgelopen oktober al is geweest. De Belgische koning heeft ook gezegd dat er een staatsbezoek aan Nederland in voorbereiding is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: